Ζεστό κρασί από τη Γερμανία

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για μια χιονισμένη μέρα έξω από το ζεστό κρασί που είναι γεμάτο με εσπεριδοειδή, μηλίτη, μπαχαρικά και αρώματα διακοπών! Το Glühwein είναι μια Γερμανική παράδοση της παραμονής των Χριστουγέννων, ένας υπέροχος τρόπος για να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα για να χαλαρώσετε και να εστιάσετε ξανά στην αληθινή μαγεία των διακοπών, για να είστε με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Ζεστό κρασί από τη Γερμανία

Ζεσταίνουμε μια κούπα κρασί γεμάτο με εσπεριδοειδή, μηλίτη και μπαχαρικά με άρωμα διακοπών! Το γλυκό, πικάντικο άρωμά του θα κάνει το σπίτι σας να μυρίζει απλώς παραδεισένιο.
Προετοιμασία 10 λεπ.
Μαγείρεμα 20 λεπ.
Συνολικός Χρόνος 30 λεπ.
Αποδίδει 6 ποτήρια

Υλικά
  

  • 1 πορτοκάλι
  • 1/2 λεμόνι
  • 1/2 λοβό βανίλιας ή ένα κ.τ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 μπαστούνια κανέλας
  • 1 μοσχοκάρυδο ολόκληρο, θρυμματισμένο
  • 12 γαρίφαλα ολόκληρα
  • 5 τεμάχια γλυκάνισο αστεροειδή
  • 6 τεμάχια κάρδαμο θρυμματισμένο
  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί φρουτώδες
  • 1 φλιτζάνι μηλίτη όχι γλυκό ή 100% φυσικός χυμός μήλου
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 1/4 φλιτζάνι μπράντυ ή μπέρμπον

Οδηγίες
 

  • Χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή λαχανικών για να αφαιρέσετε το φλούδα από το λεμόνι και το πορτοκάλι, αποφεύγοντας όσο μπορείτε τη λευκή σάρκα.
  • Συνδυάστε τις φλούδες των εσπεριδοειδών, βανίλια και μπαχαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Στύψτε και ρίξτε μέσα το χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι και προσθέστε κρασί, μηλίτη και το μισό μπράντυ.
  • Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να σιγοβράζει, βάλτε το καπάκι.
    Αφήστε το στη φωτιά για τουλάχιστον 20 λεπτά ή έως και μία ώρα, ανάλογα με το πόσο έντονα θέλετε τα αρώματα του.
  • Περάστε το ποτό σας από ένα λεπτό σουρωτήρι, σε ένα μεγάλο μπολ. Μπορείτε να κρατήσετε τα μπαχαρικά που έμειναν στο σουρωτήρι για δεύτερη παρτίδα.
  • Ρίξτε μέσα το άλλο μισό μπράντυ, ανακατέψτε και σερβίρετε ζεστό!

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα