Ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας νερό και 100 γραμμάρια [1/2 φλιτζάνι] ζάχαρης σε μια κατσαρόλα.
Αφήνουμε να σιγοβράσει (χωρίς καπάκι) σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Μόλις το μείγμα πάρει χρώμα καραμέλας (θα πρέπει να φτάσει περίπου στους 175C βαθμούς, προσθέστε αργά και πολύ προσεκτικά το βραστό νερό (το έχετε έτοιμο βρασμένο στο βραστήρα σας).
Προσθέτουμε 500γρ [2 1/2 φλιτζάνια] ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Προσθέτουμε μια φέτα λεμόνι. Το λεμόνι δεν θα αφήσει το σιρόπι να κρυσταλλώσει καθώς σιγοβράζει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να σιγοβράσει χωρίς καπάκι για περίπου 45 λεπτά.
Αφαιρέστε τη ζαχαρωμένη φέτα λεμονιού. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το ρίξετε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο. Το σιρόπι θα είναι αραιό σε αυτό το σημείο αλλά θα πυκνώσει καθώς κρυώνει στο βάζο.
Αποθηκεύστε σε δροσερό, ξηρό μέρος.