Πίτα για σουβλάκι χωρίς μαγιά (flat bread)
Πολύ εύκολη εκτέλεση και πολύ λίγα υλικά, αλεύρι, αλάτι, νερό, λάδι και 5 λεπτά ζύμωμα!
Προετοιμασία 5 λεπ.
Μαγείρεμα 20 λεπ.
Συνολικός Χρόνος 25 λεπ.
- 6 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.τ.γ. αλάτι
- 2 φλιτζάνι νερό χλιαρό
- 6 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- καλαμποκάλευρο για το ταψί που θα τα ψήσουμε
Κάποιες απλές, αλλά πιστεύουμε χρήσιμες συμβουλές
Χρησιμοποιήστε επιτραπέζιο αλάτι. Έχουμε δοκιμάσει με διάφορα είδει αλατιού και δεν αναμιγνύονται τόσο καλά όσο το απλό επιτραπέζιο αλάτι, ωστόσο, εάν εκείνη τη στιγμή δεν έχετε, δεν πειράζει, χρησιμοποιείστε αυτό που έχετε!
Το προ ψήσιμο είναι απαραίτητο εάν ψάχνετε για μια τραγανή κρούστα. Αυτό επιτρέπει στο εσωτερικό της ζύμης να μαγειρεύετε χωρίς το εξωτερικό να έχει γίνει σκούρο χρυσό καφέ. Αυτό σημαίνει πως στο τραπέζι θα έχετε μια τέλεια τραγανή πίτα πολύ καλά ψημένη μέσα και έξω!
Περάστε τις πίτες με λίγο ελαιόλαδο μόλις βγουν από φούρνο και έτσι θα έχουν λίγο πιο τραγανή κρούστα και πιο σκούρο χρυσό καφέ!
Μην τρελαίνεστε με τα υλικά που θα βάλετε από πάνω. Όπως λέει η περίφημη ρήση «οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ, ἀλλ᾿ ἐν τῷ εὖ τὸ πολύ», δηλαδή, «το καλό δε βρίσκεται στο πολύ, αλλά το πολύ βρίσκεται στο καλό», με άλλα λόγια, δεν έχει σημασία η ποσότητα (το πολύ) όσο η ποιότητα (το ευ), δείτε κάποιους από τους συνδυασμούς που σας προτείνουμε!!!
Keyword αλεύρι, ελαιόλαδο