Go Back

Ζεστό κρασί από τη Γερμανία

Ζεσταίνουμε μια κούπα κρασί γεμάτο με εσπεριδοειδή, μηλίτη και μπαχαρικά με άρωμα διακοπών! Το γλυκό, πικάντικο άρωμά του θα κάνει το σπίτι σας να μυρίζει απλώς παραδεισένιο.
Προετοιμασία 10 λεπ.
Μαγείρεμα 20 λεπ.
Συνολικός Χρόνος 30 λεπ.
Αποδίδει 6 ποτήρια

Υλικά
  

  • 1 πορτοκάλι
  • 1/2 λεμόνι
  • 1/2 λοβό βανίλιας ή ένα κ.τ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 μπαστούνια κανέλας
  • 1 μοσχοκάρυδο ολόκληρο, θρυμματισμένο
  • 12 γαρίφαλα ολόκληρα
  • 5 τεμάχια γλυκάνισο αστεροειδή
  • 6 τεμάχια κάρδαμο θρυμματισμένο
  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί φρουτώδες
  • 1 φλιτζάνι μηλίτη όχι γλυκό ή 100% φυσικός χυμός μήλου
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 1/4 φλιτζάνι μπράντυ ή μπέρμπον

Οδηγίες
 

  • Χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή λαχανικών για να αφαιρέσετε το φλούδα από το λεμόνι και το πορτοκάλι, αποφεύγοντας όσο μπορείτε τη λευκή σάρκα.
  • Συνδυάστε τις φλούδες των εσπεριδοειδών, βανίλια και μπαχαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Στύψτε και ρίξτε μέσα το χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι και προσθέστε κρασί, μηλίτη και το μισό μπράντυ.
  • Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να σιγοβράζει, βάλτε το καπάκι.
    Αφήστε το στη φωτιά για τουλάχιστον 20 λεπτά ή έως και μία ώρα, ανάλογα με το πόσο έντονα θέλετε τα αρώματα του.
  • Περάστε το ποτό σας από ένα λεπτό σουρωτήρι, σε ένα μεγάλο μπολ. Μπορείτε να κρατήσετε τα μπαχαρικά που έμειναν στο σουρωτήρι για δεύτερη παρτίδα.
  • Ρίξτε μέσα το άλλο μισό μπράντυ, ανακατέψτε και σερβίρετε ζεστό!