Go Back

Τραγανά ψητά σκορδάτα σπαράγγια (με Aioli σκόρδου)

Αυτά τα ψητά σπαράγγια συμπληρώνονται γευστικά με σκόρδο, παρμεζάνα και άφθονο ελαιόλαδο και στη συνέχεια ψήνονται για να αγγίξουν στην τελειότητα.
Προετοιμασία 10 λεπ.
Μαγείρεμα 20 λεπ.
Συνολικός Χρόνος 30 λεπ.
Κατηγορία Γρήγορα, Εύκολα, Ορεκτικά-Συνοδευτικά
Αποδίδει 4 μερίδες

Υλικά
  

  • 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ½ κ.τ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.τ.γ. πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.τ.σ. παρμεζάνα
  • 2 κ.τ.σ. ψίχουλα panko
  • 450 γρ σπαράγγια αφού έχουμε αφαιρέσει το σκληρό κάτω μέρος
  • Aioli σκόρδου για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Θερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C και καλύψτε ένα ταψί με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και αλείψτε το με λίγο λάδι
  • Τοποθετήστε όλα τα συστατικά εκτός από τα σπαράγγια σε μια πλαστική σακούλα με ZIP και ανακινήστε τα για να αναμιχθούν τα υλικά. Προσθέστε τα σπαράγγια και κάντε μασάζ στα συστατικά για να επικαλύψετε ομοιόμορφα τα σπαράγγια.
  • Αδειάστε τη σακούλα πάνω στο έτοιμο ταψί και διαχωρίστε τα σπαράγγια έτσι ώστε να μην αγγίζουν το ένα το άλλο.
  • Ψήνουμε 15-20 λεπτά ή έως ότου τα σπαράγγια μαλακώσουν και το πάνκο πάρει χρυσό καφέ χρώμα.
  • Σερβίρετε με το ψητό Aioli σκόρδου και…....
Keyword σπαράγγια, Χριστούγεννα