Go Back

Μείγμα μπαχαρικών της μεσογείου

Αυτό το μείγμα από αποξηραμένα βότανα και μπαχαρικά δημιουργούν την τέλεια πινελιά στις σάλτσες ζυμαρικών, στις μαρινάδες ή στην στο κρέας σας από κοτόπουλο, βοδινό μέχρι και χοιρινό!
Προετοιμασία 5 λεπ.
Συνολικός Χρόνος 5 λεπ.
Κατηγορία Καρυκεύματα
Αποδίδει 1 βαζάκι

Υλικά
  

  • 6 κ.τ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 4 κ.τ.γ. μαντζουράνα αποξηραμένη
  • 2 κ.τ.γ. βασιλικό αποξηραμένο
  • 4 κ.τ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 2 κ.τ.γ. δεντρολίβανο αποξηραμένο
  • 2 κ.τ.γ. φασκόμηλο αποξηραμένο
  • 2 κ.τ.γ. μπούκοβο προαιρετικά

Οδηγίες
 

Απλό ανακάτεμα

  • Ανακατέψτε όλα τα καρυκεύματα μαζί σε ένα μπολ μέχρι να συνδυαστούν.

Σε σκόνη

  • Βάλτε όλα τα μπαχαρικά μαζί σε ένα μπλεντεράκι και χτυπήστε τα μέχρι να πάρουν την μορφή που θέλετε (από ελαφρός σπασμένα, μέχρι και σκόνη)

Αποθήκευση

  • Χρησιμοποιήστε το μείγμα αμέσως ή αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο μέχρι και 6 μήνες.

Σημειώσεις

Θα σημειώσω εδώ ότι επέλεξα να φτιάξω έναν συνδυασμό που βασίζεται στα κλασικά μεσογειακά βότανα και μπαχαρικά, τα οποία χρησιμοποιούμε αρκετά στην ελληνική κουζίνα και είναι απλώς αποξηραμένα. Μερικά ακόμη μπορούν να προσθέτουν και να πάνε το μείγμα σας σε άλλο επίπεδο, όπως το σκόρδο και το κρεμμύδι σε σκόνη, αλλά και το μπούκοβο μπορείτε να το αφαιρέσετε από την βασική συνταγή, έτσι θα έχετε καλύτερο έλεγχο της γεύσης και θα βάζετε ακριβώς όσο θέλετε σε κάθε συνταγή. Θα κάνετε αρκετές δοκιμές, αλλά στο τέλος θα καταλήξετε να έχετε στο ντουλάπι σας μερικά βαζάκια με διάφορους συνδυασμούς που θα κάνουν τα πιάτα σας να μοιάζουν εστιατορικά.
Keyword βασιλικός, δεντρολίβανο, θυμάρι, μαντζουράνα, μπούκοβο, ρίγανη, φασκόμηλο