Go Back

Σαλάτα Καρπούζι με Χαλούμι ψημένο στη σχάρα

Προετοιμασία 5 λεπ.
Μαγείρεμα 5 λεπ.
Κατηγορία Σαλάτα
Αποδίδει 4 μερίδες

Υλικά
  

  • 1/2 καρπούζι μεγάλο, χωρίς κουκούτσια
  • 3 κ.τ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. χαλούμι (ή ταλαγάνι) κομμένο σε φέτες και μετά το ψήσιμο σε κύβους
  • πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
  • 50 γρ. βαλσάμικο ξύδι προαιρετικά
  • 25 γρ. μέλι προαιρετικά

Οδηγίες
 

  • Κόψτε σε κύβους καρπούζι σε ένα μπολ και ανακατέψτε το ελαφρά με τον δυόσμο.
  • Βάλτε τις φέτες από το χαλούμι, σε ένα ζεστό γκριλ τηγάνι ή στη σχάρα στα κάρβουνα.
    Ψήστε το χαλούμι μέχρι να ροδίσει, να κάνει φουσκάλες και αρχίσει να κάνει κύματα σε κάθε πλευρά, περίπου ένα έως τρία λεπτά ανά πλευρά.
  • Μόλις βγάλετε το χαλούμι από το τηγάνι, όσο είναι ζεστό ακόμα το κόβετε σε κύβους και το ρίχνετε μέσα στο μπολ με το καρπούζι.
  • Βάλτε το βαλσάμικο ξύδι και το μέλι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το ξίδι να βράσει ανακατεύοντας συχνά για περίπου 3 λεπτά. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει και να πήξει.
  • Γαρνίρετε με τη σάλτσα του βαλσάμικου (εάν το χρησιμοποιήσετε) και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ανάλογα με το πως το θέλει η γεύση σας.

Σημειώσεις

Μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια ακριβώς διαδικασία, απλά αντί να φτιάξετε στο τέλος σαλάτα, μπορείτε να περάσετε σε ξυλάκι από σουβλάκι εναλλάξ κομμάτια καρπούζι, τυρί, για να τα βάλετε σε έναν καλοκαιρινό μπουφέ που μπορεί να ετοιμάσετε.