Go Back

Σαλάτα με Καρπούζι, Φέτα και Μέντα

Συνολικός Χρόνος 5 λεπ.
Κατηγορία Σαλάτα
Αποδίδει 4 μερίδες

Υλικά
  

  • 1 κιλό καρπούζι χωρίς σπόρους, κομμένο σε κύβους
  • 1 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού κρατήστε και το ξύσμα από το λεμόνι
  • 3 κ.τ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο, συν λίγο ακόμη για να ραντίσετε στο τέλος την σαλάτα
  • 1/4 φλιτζάνι μέντα ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα
  • 110 γρ ρόκα τα φύλλα (προαιρετικά)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 110 γρ φέτα

Οδηγίες
 

  • Τοποθετήστε τα κομμάτια καρπουζιού σε ένα μεγάλο μπολ.
    Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το μισό ξύσμα στο μπολ με το καρπούζι. Προσθέστε λάδι, δυόσμο και ρόκα (εάν την χρησιμοποιήσετε) και ρίξτε το μέχρι το καρπούζι να είναι ομοιόμορφα καλυμμένο.
    Ρίξτε λίγο, για γεύση, αλάτι και πιπέρι. (Προσοχή, το τυρί θα προσθέσει αλμυρότητα, οπότε πηγαίνετε με προσοχή με το αλάτι σε αυτό το στάδιο.)
  • Μεταφέρετε τη σαλάτα σε ένα φαρδύ, ρηχό μπολ ή σε μια μεγάλη πιατέλα και απλώστε την ομοιόμορφα.
    Θρυμματίστε τη φέτα πάνω από το καρπούζι. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού.
    Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
    Σερβίρετε αμέσως.

Σημειώσεις

Αυτό το πιάτο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα της φέτας. Αν έχετε επιλογές στο σούπερ μάρκετ σας, αναζητήστε αληθινή ελληνική φέτα, η οποία τείνει να είναι πιο κρεμώδης από το λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα.
Μπορείτε να κάνετε αυτή τη σαλάτα ένα γεύμα, ναι γεύμα, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα ψιλοκομμένα υλικά. Δοκιμάστε μερικά φρέσκα φύλλα ρόκας ή μερικούς κύβους από αγγούρι, ντοματίνια κομμένα στη μέση, κόκκινο κρεμμύδι με λεπτές φέτες και μερικά μικρά κομμάτια μαύρης ελιάς, ή εάν θέλετε μια πιο πικάντικη εκδοχή μπορείτε να κόψετε μερικές λεπτές φέτες τσίλι.