Σπαγγέτι με ελιές, κάπαρη και ψητή κόκκινη πιπεριά

Ένα πιάτο εύκολο και γρήγορο, ψημένες κόκκινες πιπεριές, ζυμαρικά, κάπαρη, ελιές, λεμόνι, σπανάκι, και ψημένες ντομάτες.

Ακούγονται πολλά τα υλικά, αλλά είναι γρήγορο και εύκολο πιάτο. Όλα είναι έτοιμα στον χρόνο που χρειάζεται το νερό για να βράσει τα ζυμαρικά.

Σπαγγέτι με ελιές, κάπαρη και ψητή κόκκινη πιπεριά

Κατηγορία Vegetarian, Κυρίως πιάτο

Υλικά
  

  • 500 γρ μακαρόνια σπαγγέτι, πένες, .......
  • 150 γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/4 φλιτζάνι λάδι από αβοκάντο
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • χυμό λεμονιού χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 Βάζο κόκκινες πιπεριές στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι ελιές μαύρες, σε φέτες
  • 2 κ.τ.σ. κάπαρη
  • 2 φλιτζάνια σπανάκι φρέσκο ανακατεμένο με λίγο baby ρόκα
  • παρμεζάνα προαιρετικά

Οδηγίες
 

  • Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει.
    Προθερμάνετε το φούρνο στο γκριλ.
  • Βάλτε τις ντομάτες σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα, βαθύ σκεύος ή ταψί. Καλύψτε τες με λάδια, αλάτι και πιπέρι. Τοποθετήστε το σκεύος κάτω από το γκριλ για 5 λεπτά, έως ότου το δέρμα της τομάτας γίνει σκούρο και βγάλει φουσκάλες.
  • Ρίξτε τα ζυμαρικά στο νερό και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, περίπου 7-9 λεπτά για al dente. Στραγγίστε τα και γυρίστε τα πίσω στην κατσαρόλα.
  • Ανακατέψτε τα μακαρόνια με τις ψημένες ντομάτες και όλο το λάδι. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι
    Ανακατέψτε να πάει παντού το λάδι και οι ντομάτες.
  • Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά, ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε τις γεύσεις.
    Γαρνίρετε με τυρί και σερβίρετε.

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα