Σάλτσα μαρινάρα

Η σπιτική μαρινάρα είναι τόσο γρήγορη και γευστική και ασύγκριτα καλύτερη από την καλύτερη έτοιμη σάλτσα που θα βρείτε σε σούπερ μάρκετ – και είναι φτιαγμένη με βασικά συστατικά που έχετε στο ντουλάπι.

Σάλτσα μαρινάρα

Χρησιμοποιήστε ένα τηγάνι, αντί της συνήθους κατσαρόλας: το νερό εξατμίζεται πιο γρήγορα, έτσι ώστε οι ντομάτες να είναι ψημένες ακριβώς τη στιγμή που η σάλτσα θα πήξει.
Προετοιμασία 10 λεπ.
Μαγείρεμα 30 λεπ.
Κατηγορία Σάλτσες-Μαρινάδες

Υλικά
  

  • 2 κ.τ.γ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 φλιτζάνια ντοματάκια ψιλοκομμένα, με τους χυμούς τους
  • 6 λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1/2 κ.τ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.τ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.τ.σ. βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο

Οδηγίες
 

  • Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 5-7 λεπτά.
  • Ρίχνουμε και ανακατεύουμε τη φρέσκια ντομάτα και τους χυμούς, τις λιαστές ντομάτες, το 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι πιπέρι.
  • Φέρνουμε σε βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι οι ντομάτες να αρχίσουν να διαλύονται, 8 έως 10 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το βασιλικό, ανακατεύουμε και το βγάζουμε από τη φωτιά.
  • Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε έναν μπλέντερ και ανακατεύουμε μερικές φορές, δεν θέλουμε η σάλτσα μας να είναι λεία.
  • Επιστρέφουμε τη σάλτσα στο τηγάνι και την αφήνουμε στην άκρη.

Σημειώσεις

Εάν δεν χρησιμοποιήσουμε την σάλτσα αμέσως, μπορούμε να την ετοιμάσουμε, να την καλύψουμε με μεμβράνη ή να την βάλουμε σε αεροστεγές μπολ και να την βάλουμε στο ψυγείο για μέχρι και 5 ημέρες.
Keyword σάλτσα

4 Σχόλια

  1. 5 stars
    Πολύ γευστικό, εύκολο και γρήγορο, το δοκίμασα ένα βράδυ που μου είχε περισσέψει κοτόπουλο από την προηγούμενη και ήταν με μια λέξη, φανταστικό

  2. 5 stars
    Πολύ καλή σάλτσα, από την πρώτη μέρα που την έφτιαξα με εντυπωσίασε για την απλότητά της, από τότε την χρησιμοποιώ όπου είναι να βάλω σάλτσα ντομάτας, με τις ανάλογες τροποποιήσεις, ανάλογα με τη συνταγή!

Απάντηση σε Κοτόπουλο PIZZAIOLA Ακύρωση απάντησης