Παριζιάνικη ζεστή σοκολάτα

από marilou    

Δεκέμβριος 16, 2013

Όταν η ψύχρα του χειμώνα έρχεται στο Παρίσι, μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις είναι να πιείτε ένα φλιτζάνι πλούσια ζεστή σοκολάτα, σε ένα από τα πολλά καφέ της πόλης. Αλλά δεν έχει σημασία πού ζείτε, μπορείτε εύκολα να κάνετε και να απολαύσετε τη γεύση της ζεστής σοκολάτας του Παρισιού στο σπίτι.

  • Προετοιμασία: 5 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 5 λεπτά
  • Απόδοση: 4

Συστατικά

2 φλιτζάνια (0.5l) πλήρες γάλα

130 g γλυκόπικρη σοκολάτα ψιλοκομμένη, (όσο καλύτερη ποιότητα, τόσο πιο πλούσια γεύση)

προαιρετικά: 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

Οδηγίες

1Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα.

2Όταν το γάλα είναι ζεστό, ρίχνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά τη σοκολάτα, μέχρι να λιώσει και να μας δώσει ένα πολύ ζεστό ατμό. Για να πάρουμε μια παχιά ζεστή σοκολάτα, σιγοβράζουμε για περίπου 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Να είστε προσεκτικοί και να μην πάρετε τα μάτια σας από την κατσαρόλα, γιατί μπορεί να βράσει αρκετά γρήγορα.

3Δοκιμάζουμε, προσθέτουμε καστανή ζάχαρη, αν θέλουμε.

4Σερβίρουμε ζεστό σε μικρό φλιτζανάκι ή φλιτζάνια.

Αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση, η παριζιάνικη ζεστή σοκολάτα γίνεται με γάλα αντί για κρέμα γάλακτος, και παίρνει την πλούσια γεμάτη γεύση της από την υψηλής ποιότητας σοκολάτα.

Σημείωση: Αυτή η ζεστή σοκολάτα γίνεται ακόμη καλύτερη αν την έχουμε ετοιμάσει και την έχουμε αφήσει να καθίσει για μερικές ώρες.
Ξαναζεστάνουμε πριν το σερβίρισμα.

00:00

0 Κριτικές

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα