Μανιταρόσουπα με πλευρώτους

από marilou  

Οκτώβριος 17, 2012

Μια απλή μανιταρόσουπα με μανιτάρια πλευρώτους που μπορείς να φτιάξεις για βραδινό ή να προσφέρεις ως πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο δείπνο!

  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 45 λεπτά
  • Απόδοση: 4-6 μερίδες

Συστατικά

1.5 λίτρο ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών

Μισό κιλό μανιτάρια πλευρώτους

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

Ένα τέταρτο φλιτζανιού ψιλοκομμένο άνηθο

Ένα τέταρτο φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

Ένα τέταρτο φλιτζανιού μάυρο ρύζι

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

1 ασπράδι αυγού

χυμό 1 λεμονιού

Οδηγίες

1Πλένουμε τα μανιτάρια, τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε κομματάκια.

2Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρώς τα μανιτάρια, ώσπου να μαραθούν. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε 3 λεπτά ακόμη το σοτάρισμα. Μετά προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, το νερό, αλάτι και πιπέρι.

3Όταν η σούπα πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι και το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου.

4Σ’ ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το ζεστό ζουμί της σούπας.

5Αδειάζουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα ανακατεύοντας ζωηρά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

6Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, πασπαλισμένη με φρέσκο τριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.

00:00

0 Κριτικές

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα