Lamb gyro in pita bread
Lamb gyro in pita bread

Γύρος με το αρνάκι που περίσσεψε

από Christos  , , ,

Απρίλιος 17, 2017

Γρήγορος, γευστικός και εύκολος τρόπος για να εκμεταλλευτούμε το αρνάκι που περίσσεψε από το τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα.

  • Προετοιμασία: 5 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 5 λεπτά
  • Απόδοση: 4 πίτες

Συστατικά

Λίγο από τα αρνάκι που έχει περισσέψει από το τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα

Λίγη ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη

4 πίτες

Λίγες φέτες ντομάτας

Λίγες φέτες αγγούρι

1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

Τζατζίκι, γιαούρτι, φέτα, κέτσαπ, μουστάρδα και ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας.

Οδηγίες

1Πάρτε το αρνάκι και κόψτε το σε μικρά λεπτά φετάκια, βάλτε τα σε ένα ταψάκι καλυμμένο με λαδόκολλα ή σε ένα μικρό πυρέξ, εάν θέλετε διορθώστε τη γεύση με αλατοπίπερο, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη.

2Ψήστε σε προθερμασμένο γκριλ για 1-2 λεπτά, ανακατέψτε και ψήστε για λίγο ακόμα, μέχρι να γίνει ωραίο και τραγανό. Αφήστε το στην άκρη.

3Όσο είναι ζεστό ο φούρνος μπορείτε να ζεστάνετε εκεί τις πίτες ή να τις περάσετε για λίγο από μια τοστιέρα.

4Πάρτε την πίτα και βάλτε λίγο τζατζίκι ή γιαούρτι, κέτσαπ και μουστάρδα (εάν θέλετε), λίγο από το αρνάκι, 1-2 φετούλες ντομάτα, λίγο αγγουράκι, κρεμμυδάκι και ότι άλλο θέλετε εσείς να βάλετε.

5Γαρνίρετε με λίγη φρέσκια ρίγανη, κλείστε την πίτα και απολαύστε.

00:00

0 Κριτικές

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα