Καβουροκεφτέδες

από Christos  ,   

Φεβρουάριος 22, 2019

Θαλασσινό ορεκτικό με απαλή γεύση

  • Προετοιμασία: 35 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 15 λεπτά
  • Απόδοση: 6-8 άτομα

Συστατικά

750 γραμμάρια ψίχα από καβούρι

6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 αυγό

1 κουταλιά του γλυκού άνηθος ψιλοκομμένος

½ φλιτζάνι τρίματα από άσπρο ψωμί

Αλατοπίπερο

Φέτες λεμονιού

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Αλεύρι για το πανάρισμα

Οδηγίες

1Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε την καβουρόψιχα και τη βάζετε σε μπολ με τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τον άνηθο.

2Ανακατεύετε και αδειάζετε σε μύλο λαχανικών ή μικρό μίξερ και τα χτυπάτε, να γίνει ένα χοντροκομμένο μείγμα.

3Αδειάζετε πάλι το μπολ και προσθέτετε το ψωμί (τόσο ώστε να σφίξουν), το αυγό και το αλατοπίπερο.

4Με βρεγμένα χέρια πλάθεται κεφτέδες. Αραδιάζετε σε πιατέλα και βάζετε στο ψυγείο, να σφίξουν για 30 λεπτά.

5Τα βγάζετε και τα περνάτε από αλεύρι. Ζεσταίνετε λάδι στο τηγάνι. Μόλις «κάψει» καλά, αδειάζετε μέσα τους κεφτέδες σιγά-σιγά και τους τηγανίζετε, να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.

6Τους βγάζετε και τους ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν. Σερβίρετε με ντιπ μαγιονέζας με πιπεριές.

00:00

0 Κριτικές

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα