Γρήγορο Μιλφέιγ με χαλβά

από marilou  

Φεβρουάριος 21, 2015

Έτοιμο σε ελάχιστη ώρα, με απλά υλικά, νηστίσιμο ή όχι.
Ας ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και ας φτιάξουμε αυτό το πολύ γρήγορο μιλφέιγ με χαλβά!

  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Συστατικά

250 γρ. Χαλβά του μπακάλη (ότι γεύση σας αρέσει, η επιλογή δική σας)

200 γρ. κρέμα γάλακτος (φυτική για νηστίσιμο, ζωική για μη νηστίσιμο)

2 κουταλάκια λικέρ (Cointreau, Kahlúa, Tia Maria ή τέλος πάντων ότι σας αρέσει)

350 γρ. φύλλο σφολιάτα (φρέσκο ή κατεψυγμένο)

Λιωμένο βούτυρο ή φυτική μαργαρίνη για τη λαμαρίνα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης όπως κάναμε και εμείς)

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Οδηγίες

1Εάν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένη σφολιάτα, ξεπαγώστε πρώτα το φύλλο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

2Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 με 180 βαθμούς.

3Κόβουμε με ένα μαχαίρι τη σφολιάτα σε τρεις ίσες λωρίδες.

4Αλείφουμε με βούτυρο (ή με φυτική μαργαρίνη αν το κάνουμε νηστίσιμο) μία λαμαρίνα, τοποθετούμε τις λωρίδες τις σφολιάτας μέσα και μ’ ένα πιρούνι τις τρυπάμε.

5Τη σφολιάτα την τρυπάμε με το πιρούνι προς το κέντρο για να κρατήσουμε το περίγραμμα αρκετά φουσκωτό.

6Ψήνουμε τη σφολιάτα για 10 με 12 λεπτά, (να την δούμε να παίρνει ένα απαλό, χρυσό χρώμα).

7Βγάζουμε τη σφολιάτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.

8Βάζουμε το χαλβά στο μπλέντερ και το χτυπάμε μέχρι να λιώσει.

9Τοποθετούμε το λιωμένο χαλβά σε ένα μπολ και τον αφήνουμε στην άκρη, στο μεταξύ βάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και τη χτυπάμε, μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή σαντιγί. (Εάν κάνουμε το γλυκό μας νηστίσιμο, θα πάρουμε φυτική κρέμα γάλακτος.)

10Μόλις είναι έτοιμη η σαντιγί μας, με μια σπάτουλα (κατά προτίμηση σιλικόνης) ανακατεύουμε τον χαλβά με τη σαντιγί και το λικέρ (η επιλογή του λικέρ είναι δική σας, διαλέξτε το λικέρ που ταιριάζει στις γευστικές σας προτιμήσεις, μιας και το γλυκό το φτιάχνουμε πρώτα απ’ όλα για εμάς).

11Παίρνουμε τη σφολιάτα που έχει κρυώσει και αλείφουμε το ένα φύλλο με την κρέμα του χαλβά που έχουμε ετοιμάσει.

12Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και αλείφουμε ξανά με την κρέμα του χαλβά.

13Το τελευταίο κομμάτι σφολιάτας, θα το θρυμματίσουμε και με αυτό θα σκεπάσουμε το μιλφέϊγ.

14Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και καλύπτουμε όλο το μιλφέϊγ.

00:00

0 Κριτικές

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα