0 0
Αλμυρό cheesecakes με κολοκυθάκια

Αλμυρό cheesecakes με κολοκυθάκια

Αλμυρό cheesecakes με κολοκυθάκια και ελιές

Ingredients

Directions

Share
Step 1
Mark as Complete

Άφησε το βούτυρο να μαλακώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου. Βάλε τη ζελατίνη να μουλιάσει σε κρύο νερό. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το τυρί ricotta με 80ml από την κρέμα γάλακτος και δύο πρέζες αλάτι. Στύψε τη ζελατίνη που έχει μαλακώσει και διάλυσέ τη σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να λιώσει τελείως. Στη συνέχεια ζέστανε το μείγμα και πρόσθεσε αμέσως το τυρί ricotta.

Step 2
Mark as Complete

Χοντρόκοψε τα κριτσίνια, ανακάτεψέ τα με το λιωμένο βούτυρο και άπλωσέ τα σε ένα τετράγωνο σκεύος στρωμένο με λαδόκολλα. Πίεσε ώστε να γίνουν επίπεδα και πάνω άπλωσε το μείγμα του τυριού, κάνοντάς το επίπεδο με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Στη συνέχεια, βάλε το σκεύος στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να πήξει.

Step 3
Mark as Complete

Από τα κολοκυθάκια αφαίρεσε τα λουλούδια, καθάρισέ τα από το ύπερο και ψιλόκοψε τα. Κόψε και τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες και τηγάνισέ τα για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά με μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το σκόρδο πατημένο και μία πρέζα αλάτι. Πρόσθεσε και τα λουλούδια και μαγείρεψε για άλλο ένα λεπτό.

Step 4
Mark as Complete

Στη συνέχεια, βάλε το μείγμα σε ένα μπολ, αφαίρεσε το σκόρδο, πρόσθεσε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κάρυ και άλλη μία πρέζα αλάτι και ανακάτεψε.

Step 5
Mark as Complete

Κόψε τις ελιές σε ροδέλες, πρόσθεσέ τες στο μείγμα με τα κολοκυθάκια, ανακάτεψε και σκέπασε το σκεύος με πλαστική μεμβράνη, αφήνοντάς το στην άκρη για να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις.

Step 6
Mark as Complete

Βγάλε το cheesecake από το ψυγείο όταν έχει πήξει, ξεφόρμαρέ το και άπλωσε το μείγμα από τα κολοκυθάκια.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Classic tomato salsa with basil
  • 10
  • Serves 4
  • Easy

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 γρ Ricotta
80 γρ Κριτσίνια
60 γρ Βούτυρο μαλακό
100 ml Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 Σκόρδο σκελίδα
200 γρ Κολοκυθάκια (με λουλούδι)
5 γρ Ζελατίνη 1 φύλλο των 5 γραμμαρίων
10 ml Ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
150 γρ Ελιές πράσινες
4 πρέζες Αλάτι
3 πρέζες Κάρυ

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

previous
Classic tomato salsa with basil

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα