Αλμυρό cheesecakes με κολοκυθάκια

Αλμυρό cheesecakes με κολοκυθάκια

από Christos  ,   

Δεκέμβριος 21, 2018

Αλμυρό cheesecakes με κολοκυθάκια και ελιές

  • Προετοιμασία: 5 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 5 λεπτά
  • Απόδοση: 4 μερίδες

Συστατικά

250 γρ. τυρί ricotta νωπό

80 γρ. κριτσίνια

60 γρ. μαλακό βούτυρο

100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1 τεμ. σκόρδο

200 γρ. κολοκυθάκια (με λουλούδι)

5 γρ. φύλλα ζελατίνης

10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)

150 γρ. ελιές πράσινες

4 πρέζες αλάτι

3 πρέζες κάρυ

Οδηγίες

1Άφησε το βούτυρο να μαλακώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου. Βάλε τη ζελατίνη να μουλιάσει σε κρύο νερό. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το τυρί ricotta με 80ml από την κρέμα γάλακτος και δύο πρέζες αλάτι. Στύψε τη ζελατίνη που έχει μαλακώσει και διάλυσέ τη σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να λιώσει τελείως. Στη συνέχεια ζέστανε το μείγμα και πρόσθεσε αμέσως το τυρί ricotta.

2Χοντρόκοψε τα κριτσίνια, ανακάτεψέ τα με το λιωμένο βούτυρο και άπλωσέ τα σε ένα τετράγωνο σκεύος στρωμένο με λαδόκολλα. Πίεσε ώστε να γίνουν επίπεδα και πάνω άπλωσε το μείγμα του τυριού, κάνοντάς το επίπεδο με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Στη συνέχεια, βάλε το σκεύος στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να πήξει.

3Από τα κολοκυθάκια αφαίρεσε τα λουλούδια, καθάρισέ τα από το ύπερο και ψιλόκοψε τα. Κόψε και τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες και τηγάνισέ τα για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά με μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το σκόρδο πατημένο και μία πρέζα αλάτι. Πρόσθεσε και τα λουλούδια και μαγείρεψε για άλλο ένα λεπτό.

4Στη συνέχεια, βάλε το μείγμα σε ένα μπολ, αφαίρεσε το σκόρδο, πρόσθεσε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κάρυ και άλλη μία πρέζα αλάτι και ανακάτεψε.

5Κόψε τις ελιές σε ροδέλες, πρόσθεσέ τες στο μείγμα με τα κολοκυθάκια, ανακάτεψε και σκέπασε το σκεύος με πλαστική μεμβράνη, αφήνοντάς το στην άκρη για να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις.

6Βγάλε το cheesecake από το ψυγείο όταν έχει πήξει, ξεφόρμαρέ το και άπλωσε το μείγμα από τα κολοκυθάκια.

00:00

0 Κριτικές

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα