Πίτσα στη γάστρα

Κάντε τη βραδιά της πίτσας ακόμη πιο διασκεδαστική! Είναι ένας εύκολος τρόπος να ψήσετε πίτσα, φτιαγμένη με ζυμαρικά, τυριά και όλα τα αγαπημένα σας υλικά για πίτσα.

Πίτσα στην γάστρα

Αυτή η εύκολη πίτσα είναι μια νόστιμη και διασκεδαστική παραλλαγή για μια οικογενειακή βραδιά!
Προετοιμασία 15 λεπ.
Μαγείρεμα 40 λεπ.
Κατηγορία Κυρίως πιάτο
Αποδίδει 10 άτομα
Calories 635 kcal

Υλικά
  

  • 500 γρ ζυμαρικά
  • 450 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
  • 700 γρ σάλτσα για πίτσα
  • 220 γρ ντομάτες κομμένη σε κύβους
  • 60 γρ παρμεζάνα
  • 100 γρ πεπερόνι
  • 100 γρ πιπεριές κομμένη σε κύβους
  • 50 γρ κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 100 γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 450 γρ λουκάνικο αφού αφαιρέσουμε τον εξωτερικό υμένα
  • 20 γρ ελιές μαύρες

Οδηγίες
 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς C.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά, τόσο ώστε να είναι al dente.
  • Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, σοτάρουμε το λουκάνικο σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις ψηθεί, το αφαιρούμε από το τηγάνι, στραγγίζοντας το περιττό λάδι.
  • Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέστε την μισή ποσότητα από την μοτσαρέλα, την σάλτσα πίτσας, τις ντομάτες σε κύβους, τις πράσινες πιπεριές, τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και το μαγειρεμένο λουκάνικο. Ανακατέψτε καλά.
  • Λαδώστε ή βουτυρώστε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίξτε το μείγμα μέσα.
  • Γαρνίρετε με την υπόλοιπη ποσότητα από τυρί, πιπεριά, μαύρες ελιές και παρμεζάνα.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Μετά από 30 λεπτά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για επιπλέον 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει πλήρως το τυρί.
  • Η στιγμή της απόλαυσης έχει έρθει!

Σημειώσεις

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή;
Βάλτε ετικέτα @marilous_food_love στο Instagram και προσθέστε το hashtag #marilousfoodlove

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα