Κοτόπουλο PIZZAIOLA

Αυτή η συνταγή δεν θα ξεχαστεί εύκολα στο σπίτι! Είναι μια εύκολη συνταγή για πολυάσχολες νύχτες ή χαλαρωτικά Σαββατοκύριακα… Όποτε αποφασίσετε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή, δεν θα απογοητευτείτε. Είναι ένα πολύ πλούσιο γεύμα γεμάτο με πρωτεΐνες. Κάντε αυτή τη διαδικασία διασκεδαστική και προσθέστε ό, τι γαρνιτούρα πίτσας αγαπάτε.

Καλή τύχη!

Κοτόπουλο PIZZAIOLA

Σε ποιόν δεν αρέσει η πίτσα, τα μακαρόνια και το κοτόπουλο; Αυτή η γεμάτη με λιωμένο τυρί συνταγή, είναι ότι πρέπει για να το ευχαριστηθούν τα παιδιά, όλων των ηλικιών!
Προετοιμασία 15 λεπ.
Μαγείρεμα 25 λεπ.
Συνολικός Χρόνος 40 λεπ.
Κατηγορία Κοτόπουλο, Κυρίως πιάτο
Αποδίδει 4 μερίδες

Υλικά
  

  • φλιτζάνια σάλτσα μαρινάρα
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκαλα, χτυπημένα σε ομοιόμορφο πάχος
  • 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα κομμένη σε κομματάκια
  • 15 φέτες πεπερόνι
  • 1 πακέτο μακαρόνια

Οδηγίες
 

  • Τοποθετήστε τη σχάρα του φούρνου σας στη μεσαία θέση και προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώστε τη σάλτσα μαρινάρα στο κάτω μέρος ενός πυρίμαχου σκεύους ή ενός ταψιού.
  • Τοποθετήστε την παρμεζάνα σε ξεχωριστό ρηχό πιάτο. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι, στη συνέχεια το περνάμε από το πιάτο με την παρμεζάνα και το καλύπτουμε τελείως (κτυπήστε το για να κολλήσει καλά). Βάλτε το καλυμμένο πια με παρμεζάνα κοτόπουλο στο σκεύος που έχετε βάλει την σάλτσα μαρινάρα. Ίσως χρειαστεί να ρίξουμε λίγο περισσότερη παρμεζάνα από πάνω! Ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Ενώ το κοτόπουλο ψήνετε, ετοιμάστε τα ζυμαρικά. Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε 1/4 του φλιτζανιού νερό από τα ζυμαρικά. Στραγγίστε τα ζυμαρικά και μετά επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα μαζί με το νερό που κρατήσατε πριν.
  • Αφαιρέστε το σκεύος από το φούρνο. Πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα από πάνω. Απλώστε τις φέτες πεπερόνι πάνω από το τυρί. Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου 220 και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να λιώσει το τυρί και το κοτόπουλο να πιάσει εσωτερική θερμοκρασία τους 70 βαθμούς, 5 έως 7 λεπτά περίπου ακόμη.
  • Με μια κουτάλα παίρνετε λίγο από τη σάλτσα από το σκεύος με το κοτόπουλο και τη ρίχνετε μέσα στα ζυμαρικά. Ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν τα ζυμαρικά.
    Βάζετε ζυμαρικά σε τέσσερα πιάτα και από πάνω βάζετε κοτόπουλο και αρκετή από τη σάλτσα.
Keyword ζυμαρικά, κοτόπουλο, πίτσα
Photo credit : recipeboy.com

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα