Πικάντικα, τυρώδης και μυρωδάτα αυγά. Πικάντικα, τυρώδης και μυρωδάτα αυγά.

Ελληνικά


Πικάντικα, τυρώδης και μυρωδάτα αυγά.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 18 λεπτά
Μερίδες: 4 κούπες

Υλικά

4 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο
6 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
4 πιπέρια jalapeno κομμένα σε κύβους 0,5 εκ.
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
3 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας Νο4
8 μεγάλα αυγά
1/4 τριμμένο Parmigiano Reggiano ή Πεκορίνο
ψιλοκομμένο βασιλικό
Αλατοπίπερο

Διαδικασία

1. Τοποθετούμε ένα τηγάνι, κατά προτίμηση από χυτοσίδηρο, σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το λάδι και ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να καπνίζει.

2. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τις jalapeños και το μπούκοβο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα ανοιχτό καφέ, περίπου 7 λεπτά.

3. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε να πάρει βράση. Αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοβράσει και σπάμε προσεκτικά τα αυγά ένα-ένα στη σάλτσα ντομάτας. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε έως το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Αν σας αρέσει ο κρόκος να είναι ρευστός, θα χρειαστείτε περίπου 5-6 λεπτά.

4. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τυρί και βασιλικό. Αφήνουμε να κρυώσει για 3-4 λεπτά. Γαρνίρουμε με βασιλικό και σερβίρουμε.

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε



English


Spicy, Cheesy, Herby Eggs!

Preparation time: 10 mins
Cooking time: 18 mins
Serves 4

Ingredients

4 tablespoon extra-virgin olive oil
1 medium onion coarsely chopped
6 cloves garlic thinly sliced
4 jalapeño peppers seeded and cut into 1/4 inch dice
1 teaspoon hot chile flakes
3 cup tomato sauce Νο4
8 large eggs
1/4 grated Parmigiano Reggiano or Pecorino
Shredded basil
Salt and pepper

Instructions

1. Place a skillet, preferably cast iron, on the grill over medium-high heat. Add the oil and heat until just smoking.

2. Add the chopped onion, garlic, jalapeños and chile flakes and cook until softened and light brown, about 7 minutes.

3. Add the tomato sauce and bring to a boil. Immediately lower the heat to a simmer and carefully crack the eggs one by one into the tomato sauce. Season with salt and pepper. Cook until as set as desired. I like it when the whites set but the yolks are still quite runny, about 5-6 minutes.

4. Remove the pan from the heat and sprinkle with cheese and some shredded basil. Allow to cool 3-4 minutes. Garnish with basil and serve.

For the recipe we used




Add a comment