Ψωμάκια για δείπνο σε 30 λεπτά - Marilou Ψωμάκια για δείπνο σε 30 λεπτά - Marilou

Ελληνικά


Γνωρίζατε ότι μπορείτε να κάνετε αυτά τα ψωμάκια για δείπνο – σε μόλις 30 λεπτά; Είναι αλήθεια! Αυτά τα ψωμάκια είναι τόσο εύκολο να γίνουν, και τόσο γρήγορα (μόλις 30 λεπτά), ποτέ δεν θα χρειαστεί να πάτε να αγόρασε ξανά.

Βρήκα αυτήν την συνταγή σε ένα τετράδιο με σημειώσεις, και ήξερα ότι έπρεπε να κάνω μια δοκιμή. Φρεσκοψημένα ψωμάκια για δείπνο σε μόλις 30 λεπτά, από την αρχή μέχρι το τέλος;
Υπήρχε μια διστακτικότητα πριν το ψήσιμο – 2 κουταλιές της σούπας μαγιά φαινόταν πάρα πολύ – αλλά τελικά τα ψωμάκια μας δεν είχαν υπερβολική γεύση μαγιάς. Ήταν ελαφριά και αφράτα και τέλεια.
Psomakia-se-30-lepta-3.jpg
Γρήγορη, εύκολη και νόστιμη! Τα παιδιά έχουν ήδη ζητήσει να τα κάνω ξανά και ξανά και ξανά……………..
Οπότε, δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να αγοράσετε ξανά τέτοιου είδους ψωμάκια, αντ ‘αυτού θα τα φτιάχνετε. Μπορείτε να έχετε φρέσκο ψωμί στο χρόνο που σας παίρνει να προετοιμάσετε το υπόλοιπο γεύμα σας!
Psomakia-se-30-lepta-2.jpg

Φτιάχνουμε 12 ψωμάκια

Υλικά

1 κούπες + 2 κ.τ.σ. χλιαρό νερό
⅓ της κούπας λάδι
2 κ.τ.σ. ξερή μαγιά
¼ της κούπας ζάχαρι
½ κ.τ.γ. αλάτι
1 αυγό
3½ κούπες αλεύρι (αλεύρι για ψωμί, αλλά και το για όλες τις χρήσεις θα κάνει τη δουλειά του)

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε, το χλιαρό νερό, τη μαγιά, το λάδι και τη ζάχαρη.
Το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά.
Ανακατεύουμε με το γάντζο της 2 κούπες αλεύρι, το αλάτι και το αυγό με το μείγμα της μαγιάς που φτιάξαμε πριν λίγο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι (πρέπει να μας έχει μείνει περίπου 1½ κούπα), βάζοντας ½ κούπα τη φορά.
Βγάζουμε την ζύμη από τον κάδο του μίξερ και την χωρίζουμε σε 12 μπάλες, τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για ακόμη 10 λεπτά περίπου (ανάλογα με το περιβάλλον).
Ψήνουμε τα ψωμάκια στον προθερμασμένο φούρνο μας για 10 λεπτά ή μέχρι να πάρει το πάνω μέρος από τα ψωμάκια μας ένα χρυσό καφέ χρώμα.
Psomakia-se-30-lepta-4.jpg

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε

English


Diner roll in 30 min

Did you know you can make dinner rolls – yeast ones, at that – in just 30 minutes? It’s true! These 30-Minute Dinner Rolls are so easy to make you’ll never go store-bought again.

I found this recipe in a notebook, and I knew I had to give it a try. Fresh baked dinner rolls in just 30 minutes, start to finish?
I was a little hesitant before baking these – 2 tablespoons of yeast seemed like a lot – but the finished rolls did not taste overly yeasty. They were light and fluffy and perfect.
Psomakia-se-30-lepta-3.jpg
Quick, easy, and delicious! The kids have already requested that I make these again {and again}.
So skip the bagged rolls at your grocer and make these instead. You can have fresh baked bread in the time that it takes you to prepare the rest of your meal!
Psomakia-se-30-lepta-2.jpg

Serving size: makes 12 rolls

Ingredients

1 cup plus 2 tablespoons warm water
⅓ cup oil
2 tablespoons active dry yeast
¼ cup sugar
½ teaspoon salt
1 egg
3½ cups flour (either bread flour or all-purpose will work)

Instructions

Preheat oven to 400 degrees.
In the bowl of your stand mixer, combine the warm water, oil, yeast, and sugar. Allow the mixture to rest for 15 minutes.
Mix 2 cups of the flour, the salt, and the egg into the yeast mixture using a dough hook. Add the remaining 1½ cups flour ½ cup at a time.
Shape dough into 12 balls and place in a 9×13 pan. Let dough rest for 10 minutes.
Bake for 10 minutes or until tops are just golden brown.

Psomakia-se-30-lepta-4.jpg

For the recipe we used

Add a comment