Σαλάτα αγγούρι με ιαπωνική επιρροή Σαλάτα αγγούρι με ιαπωνική επιρροή

Ελληνικά


Αυτή η Ιαπωνικά επηρεασμένη δροσερή και τραγανή σαλάτα είναι τόσο κομψή και καλά ισορροπημένη, όσο και απλή.

Μερίδες: 4, περίπου 1 φλιτζάνι η κάθε μερίδα
Χρόνος: 15 λεπτά

Υλικά

2 μέτρια αγγούρια, ή 1 μεγάλο
1/4 του φλιτζανιού ξύδι ρυζιού
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι, ψημένο (βλέπε Συμβουλή)

Διαδικασία

1.Καθαρίζουμε τα αγγούρια και αφήνουμε εναλλάξ από μια πράσινη ρίγα. Κόβουμε τα αγγούρια στη μέση κατά μήκος, αφαιρούμε προσεκτικά τους σπόρους με ένα κουτάλι. Χρησιμοποιώντας μια κουζινομηχανή (food processor) ή ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Τοποθετούμε σε διπλό χαρτί κουζίνας και πιέζουμε απαλά για να αφαιρέσουμε το μεγαλύτερο μέρος των υγρών.
2.Αναμιγνύουμε το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύοντας για να διαλυθεί. Προσθέτουμε τα αγγούρια και το σουσάμι, ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν τα υλικά. Σερβίρουμε αμέσως.

Συμβουλές & Σημειώσεις

Συμβουλή:Για να ψήσουμε (καβουρδίσουμε) το σουσάμι, θερμαίνουμε ένα μικρό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσει το σουσάμι και να δώσει τα αρώματά του, περίπου 2 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά μερίδα: 46 θερμίδες, 2g λίπους (0g sat, 0g mono), 0mg χοληστερόλης, 4g υδατάνθρακες, 1g πρωτεΐνης, 1g ίνες, 147mg νατρίου, 137mg καλίου.
Διατροφικό Μπόνους: Σίδηρος (35% ΣΗΠ).
Ανταλλαγές: 1 λαχανικό με 1/2 λίπος

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε


English


This Japanese inspired cool, crisp salad is as elegant and well balanced as it is simple.

Makes: 4 servings, about 1 cup each
Time: 15 minutes

Ingredients

2 medium cucumbers, or 1 large
1/4 cup rice vinegar
1 teaspoon sugar
1/4 teaspoon salt
2 tablespoons sesame seeds, toasted (see Tip)

Instructions

1.Peel cucumbers to leave alternating green stripes. Slice the cucumbers in half lengthwise; scrape the seeds out with a spoon. Using a food processor or sharp knife, cut into very thin slices. Place in a double layer of paper towel and squeeze gently to remove any excess moisture.
2.Combine vinegar, sugar and salt in a medium bowl, stirring to dissolve. Add the cucumbers and sesame seeds; toss well to combine. Serve immediately.

Tips & Notes

Tip: To toast sesame seeds, heat a small dry skillet over low heat. Add sesame seeds and stir constantly until golden and fragrant, about 2 minutes. Transfer to a small bowl and let cool.

Nutrition Facts

Per serving: 46 calories; 2 g fat (0 g sat, 0 g mono); 0 mg cholesterol; 4 g carbohydrates; 1 g protein; 1 g fiber; 147 mg sodium; 137 mg potassium.
Nutrition Bonus: Iron (35% daily value).
Exchanges: 1 vegetable, 1/2 fat

For the recipe we used



Add a comment