Ρολάκια αγγουριού με φέτα - Marilou Ρολάκια αγγουριού με φέτα - Marilou

Ελληνικά


Μου άρεσε η γεύσεις της φέτας με ελιές Καλαμών και λιαστή ντομάτα, τυλιγμένα μέσα σε δροσιστικές λωρίδες αγγουριού. Η γέμιση γίνεται εξαιρετικά γρήγορα, και θα μπορούσε ακόμη και να χρησιμοποιηθεί ως dip για να συνοδεύσει λαχανικά!

Υλικά

2 αγγούρια μεγάλα
170γρ φέτα θρυμματισμένη
3 κ.τ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
2 1/2 – 3 1/2 κ.τ.σ. λεπτοκομμένες λιαστές ντομάτες ή πιπεριές Φλωρίνης
8 – 12 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες
1 κ.τ.σ. χοντροκομμένο άνηθο ή ρίγανη
2 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι και πιπέρι για τη γεύση

Διαδικασία

Κόβουμε το αγγούρι σε λεπτές κατά μήκος φέτες, με το μαντολίνο ή με τον αποφλοιωτή λαχανικών. Απλώνουμε τις φέτες του αγγουριού πάνω σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν και ξεκινάμε να φτιάξουμε τη γέμιση.

Βάζουμε τη φέτα και το γιαούρτι σε μετρίου μεγέθους μπολ. Θρυμματίζουμε τη φέτα με ένα πιρούνι κι ενώνουμε τα υλικά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες ή την πιπεριά Φλωρίνης, τις ελιές, τον άνηθο ή τη φρέσκια ρίγανη, το λεμόνι και το πιπέρι μέσα στο μπωλ. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.

Βάζουμε 1 – 2 κουταλιές του γλυκού από το μείγμα στο τέλος κάθε λωρίδας αγγουριού και τυλίγουμε σε ρολό. Καρφιτσώνουμε με μια οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξει. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες λωρίδες. Αν δεν σερβίρουμε αμέσως, τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.
Cucumber-Rolls-With-Feta2.jpg

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε


English


I loved the flavors of feta with kalamata olives and sundried tomatoes inside refreshing cucumbers. The filling is super quick to whip up, and could even be used as a dip to go with vegetables (think sliced cucumber rounds and bell pepper strips) and toasted pita chips. Yum!

Ingredients

2 cucumbers
170gr crumbled feta
3 tablespoons Greek yogurt
2 1/2 – 3 1/2 tablespoons finely diced sundried tomatoes or red bell pepper
8 – 12 pitted kalamata olives, roughly chopped
1 tablespoon roughly chopped dill or oregano
2 teaspoons lemon juice
pinch of pepper, or to taste

Instructions

Thinly slice the cucumbers longways on a mandoline at a 2mm thick setting. Alternatively, you can use a vegetable peeler if you do not have a mandoline. Lay the cucumbers on top of a paper towel lined cutting board while you prepare the filling.

Add the feta and yogurt to a medium bowl. Mash to combine using a fork. Add the bell pepper or sun dried tomatoes, olives, dill, lemon, and pepper to the bowl. Stir well to combine. In a bowl, mash the feta using a fork.

Place 1 – 2 teaspoons of mixture at one end of a cucumber strip and roll up. Secure with a toothpick. Repeat with remaining strips. If not serving immediately, chill until ready to serve.
Cucumber-Rolls-With-Feta2.jpg

For the recipe we used



Add a comment