Κρεολέζικη ντοματοσαλάτα Κρεολέζικη ντοματοσαλάτα

Ελληνικά


Οι ντομάτες είναι ένα σημαντικό συστατικό στην Κρεολέζικη κουζίνα της Νέας Ορλεάνης. Αυτή η συγκεκριμένη σαλάτα είναι εύκολο να φτιαχτεί και μας δίνει άφθονο άρωμα από τα φρέσκα υλικά τις.

Μερίδες: 4

Υλικά

Σαλάτα

3 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε (1/2εκ πάχους) φέτες (περίπου 900γρ)
1 γλυκό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες και χωρισμένο σε ροδέλες
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο

Βινεγκρέτ

4 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
4 κουταλάκια του γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
1/2 κουταλάκι του γλυκού κιμά φρέσκο σκόρδο

Διαδικασία

Για την προετοιμασία της σαλάτα, βάζουμε εναλλάξ τη ντομάτα και τις φέτες του κρεμμυδιού σε μια πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με αλάτι.
Γαρνίρουμε με μέντα και σχοινόπρασο.

Για την προετοιμασία της βινεγκρέτ, ανακατεύουμε το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα και το σκόρδο σε ένα βάζο. Κλείνουμε καλά το βάζο και ανακινούμε ζωηρά. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε, καλό θα είναι τα υλικά μας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Θρεπτικά στοιχεία

Ανά μερίδα: Θερμίδες 71, θερμίδες από το λίπος 44, Κορεσμένα λιπαρά 0.7g, trans λιπαρά 0.0g, χοληστερόλη 0mg, νάτριο 168mg, Κάλιο 274mg, Σύνολο Υδατάνθρακες 6.5g, φυτικές ίνες 1.9g, Σάκχαρα 3.6g.
Μπόνους Διατροφής: Βιταμίνη Α 17%, Βιταμίνη C 25%, Ασβέστιο 2%, Σίδερο 3%

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε


English


Tomatoes are an important ingredient in the Creole cooking of New Orleans. This composed salad is easy to put together yet yields abundant, fresh flavor.

Yield: 4 servings

Ingredients

Salad

3 ripe tomatoes, cut into 1/2 cm-thick slices (about 900g)
1 sweet onion, thinly sliced and separated into rings
1/4 teaspoon salt
1 tablespoon thinly sliced fresh mint
2 teaspoons chopped fresh chives

Vinaigrette

4 teaspoons olive oil
4 teaspoons red wine vinegar
1 teaspoon Dijon mustard
1/2 teaspoon minced fresh garlic

Instructions

To prepare salad, alternate tomato and onion slices on a platter.
Sprinkle with salt.
Top with mint and chives.

To prepare vinaigrette, combine oil, vinegar, mustard, and garlic in a jar.
Cover tightly, shake vigorously.
Drizzle vinaigrette over salad, and serve at room temperature.

Nutrition

Per serving: Calories 71, Calories from Fat 44, Saturated Fat 0.7g, Trans Fat 0.0g, Cholesterol 0mg, Sodium 168mg, Potassium 274mg, Total Carbohydrates 6.5g, Dietary Fiber 1.9g, Sugars 3.6g.
Nutrition Bonus: Vitamin A 17%, Vitamin C 25%, Calcium 2%, Iron 3%

For the recipe we used



Add a comment