Δροσερό ρόφημα με καρπούζι Δροσερό ρόφημα με καρπούζι

Ελληνικά


Αν σας αρέσει το καρπούζι τότε αυτή η συνταγή είναι για σας.

Κάνει 2 λίτρα

Υλικά

8 φλιτζάνια κομμένο σε κύβους καρπούζι, (αφαιρούμε και τα κουκούτσια)
1/4 του φλιτζανιού νερό
* 1 3/4 φλιτζάνι απλό σιρόπι
1/4 του φλιτζανιού φρέσκο χυμό λάιμ
Φέτες λάιμ για το γαρνίρισμα
Μέντα ή Δυόσμο για τη γαρνιτούρα

Διαδικασία

Πολτοποιούμε τους μισούς κύβους καρπουζιού, με νερό και απλό σιρόπι σε ένα μπλέντερ. Το περνάμε από ένα σουρωτήρι σε μια μεγάλη κανάτα. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο καρπούζι, νερό και ζάχαρη. Ανακατεύουμε το χυμό λάιμ.

Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι γίνει πολύ κρύο. Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με φέτες λάιμ και μέντα ή δυόσμο, αν θέλουμε.

* Μπορούμε να κάνουμε απλό σιρόπι από νωρίς και να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα, αφού κρυώσει. Για να κάνουμε ένα απλό σιρόπι συνδυάζουμε 2 φλιτζάνια νερό με 1 φλιτζάνι ζάχαρη. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι η ζάχαρη λιώσει, στη συνέχεια, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Αποθηκεύουμε το επιπλέον σιρόπι στο ψυγείο.

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε


English


If you love watermelon then this recipe is for you.

Makes 2 quarts

Ingredients

8 cups cubed seeded watermelon, divided
1/4 cup water, divided
*1 3/4 cup simple syrup, divided
1/4 cup fresh lime juice
Lime slices to garnish
Mint leaves as a garnish

Instructions

Puree half of the cubed watermelon, water, and simple syrup in a blender. Pour through a course strainer and into a large pitcher. Repeat with the remaining watermelon, water, and sugar. Stir in lime juice.

Refrigerate until very cold. Before serving stir and garnish with lime slices and mint if desired.

*Make simple syrup ahead of time and use after it’s cooled. To make simple syrup combine 2 cups water with 1 cup sugar. In a saucepan heat until the sugar has melted, then remove from heat and let cool. Store extra simple syrup in the refrigerator.

For the recipe we used



Add a comment