Σάλτσα Enchilada - η κλασική Σάλτσα Enchilada - η κλασική

Ελληνικά


Η σπιτική σάλτσα Enchilada είναι πάντα καλύτερη, αυτή η σάλτσα μπορεί να φτιάξει και κατα περίπτωση να απογειώσει ένα πιάτο σας. Υπάρχουν πολλές συνταγές σάλτσας enchilada – αυτή είναι μια κλασική έκδοση της συνταγής.

Χρόνος προετοιμασίας: 3 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 12 λεπτά
Μερίδες: 4

Υλικά

1/4 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσης
1 (800g) κονσέρβα κομματάκια ντομάτας ή 1 φιάλη (680g) τοματοπολτός
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι (ή περισσότερο αν σας αρέσει το πικάντικο-καυτερό!)
1 κουταλάκι του γλυκού 1/2 ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
Προαιρετικά: πιπέρι καγιέν, πάπρικα

Διαδικασία

1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά, περίπου 1 λεπτό.
3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσει, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει.
4. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα, ανακατεύοντας περιστασιακά.
5. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και δοκιμάζουμε.
6. Η σάλτσα αυτή μπορεί να παραμείνει μέχρι 2 εβδομάδες στο ψυγείο. Η υφή της σάλτσας είναι τέτοια που μπορούμε επίσης να την βάλουμε και στην κατάψυξη.

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε



English


Enchilada sauce can make or break an enchilada dish. And homemade is always best! There are a lot of enchilada sauce recipes out there – this one is a classic essential.

Preparation time: 3 mins
Cooking time: 12 mins
Serves 4

Ingredients

1/4 cup vegetable oil
1/4 cup all-purpose flour
1 (800g) can crushed tomatoes or 1 bottle (680g) passata
1 cup water
1 tsp salt
1/2 tsp chili powder (or more if you like it hot!)
1 1/2 tsp dried oregano
1 tsp cumin
1 tsp garlic powder
1 tsp onion powder
1 tbsp brown sugar
Salt and pepper to taste
Optional: cayenne pepper, paprika

Instructions

1. Heat oil in a saucepan over medium heat.
2. Add flour and whisk until well combined, about 1 minute.
3. Add remaining ingredients except salt and pepper, whisk, bring to boil, then reduce to simmer.
4. Simmer for 10 minutes or so, until thickened, whisking occasionally.
5. Season with salt and pepper.
6. This can be stored for up to 2 weeks in the refrigerator. It also freezes well.

For the recipe we used




Add a comment