Κοτόπουλο φρέσκο κρεμμύδι και ρύζι-αλά Ιαπωνία Κοτόπουλο φρέσκο κρεμμύδι και ρύζι-αλά Ιαπωνία

Ελληνικά


Εδώ είναι η πεμπτουσία της ιαπωνικής μαγειρικής στο σπίτι: αρωματικό, πλούσιο σε πρωτεΐνες με ζωμό που σερβίρεται πάνω από ρύζι. Βεβαίως, η Ιαπωνική κουζίνα στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη ζάχαρη -για μια λιγότερο παραδοσιακή γεύση-, θα μπορούσαμε να μειώσουμε ή ακόμα και να παραλείψουμε τη ζάχαρη.

Μερίδες: 4, 1 1/2 φλιτζάνι η μερίδα
Προετοιμασία: 5 λεπτά
Μαγείρεμα : 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά

Υλικά

1 1/2 φλιτζάνι καστανό ρύζι
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου με μειωμένο νάτριο
1 1/2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με μειωμένο νάτριο
1 κουταλιά της σούπας mirin, (βλέπε το συστατικό σημείωμα)
2 ασπράδια από μεγάλα λευκά
1 ολόκληρο μεγάλο αυγό
230γρ στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένα σε κομμάτια περίπου 1,5εκ.
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

Διαδικασία

1.Ετοιμάζουμε το καστανό ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

2.Ρίχνουμε το ζωμό σε μια κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη, σάλτσα σόγιας και mirin. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.

3.Ανακατεύουμε τα ασπράδια και το ολόκληρο αυγό σε ένα μικρό μπολ μέχρι να αναμειχθούν καλά. Βάζουμε το κοτόπουλο στο ζωμό που σιγοβράζει. Σιγά – σιγά ρίχνουμε τα αυγά, χωρίς να ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα. Όταν το αυγό αρχίσει να ψήνετε, μετά από περίπου 3 λεπτά, ανακατεύουμε με chopsticks ή με ένα μαχαίρι. (Το κοτόπουλο θα είναι μαγειρεμένο μέχρι τώρα.) Χωρίζουμε το ρύζι σε 4 βαθιά μπολ και από πάνω ρίχνουμε το ζωμό με το κοτόπουλο.

Συμβουλές & Σημειώσεις

Σημείωση – Συστατικό: Το mirin είναι ένα χαμηλής περιεκτικότητας σε οινόπνευμα κρασί από ρύζι απαραίτητο στην Ιαπωνική κουζίνα. Αναζητήστε το σε σούπερ μάρκετ με τα ασιατικά ή γκουρμέ προϊόντα. Μια ίση ποσότητα σέρι ή λευκό κρασί με μια πρέζα ζάχαρη μπορεί να αντικαταστήσει το mirin.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά μερίδα: 262 θερμίδες, 3g λίπους (1g sat, 1g mono), 87mg χοληστερόλης, 47g υδατάνθρακες, 22g πρωτεΐνης, 3g ίνες, 387mg νατρίου, 370mg καλίου.
Ανταλλαγές: 2 1/2 άμυλο, φυτικές 1/2, 2 1/2 πολύ άπαχο κρέας

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε


English


Here’s the quintessence of Japanese home cooking: an aromatic, protein-rich broth served over rice. Admittedly, Japanese cooking leans heavily on sugar – for a less traditional taste, you could reduce or even omit the sugar.

Makes: 4 servings, 1 1/2 cups each
Active Time: 15 minutes
Total Time: 20 minutes

Ingredients

1 1/2 cups instant brown rice
1 cup reduced-sodium chicken broth
1 1/2 tablespoons sugar
2 tablespoons reduced-sodium soy sauce
1 tablespoon mirin, (see Ingredient note)
2 large egg whites
1 large egg
230gr boneless, skinless chicken breasts, cut into 1,5cm pieces
6 scallions, trimmed and thinly sliced

Instructions

1.Prepare instant brown rice according to package directions.

2.Pour broth into a heavy medium saucepan, along with sugar, soy sauce and mirin. Bring to a boil; reduce heat to medium-low.

3.Stir egg whites and whole egg in a small bowl until just mixed. Add chicken to the simmering broth. Gently pour in the egg mixture, without stirring. Sprinkle scallions on top. When the egg starts to firm up, after about 3 minutes, stir it with chopsticks or a knife. (The chicken will be cooked by now.) Divide the rice among 4 deep soup bowls and top with the chicken mixture.

Tips & Notes

Ingredient Note: Mirin is a low-alcohol rice wine essential to Japanese cooking. Look for it in your supermarket with the Asian or gourmet ingredients. An equal portion of sherry or white wine with a pinch of sugar may be substituted for mirin.

Nutrition Facts

Per serving: 262 calories, 3g fat (1g sat, 1g mono), 87mg cholesterol, 47g carbohydrates, 22g protein, 3g fiber, 387mg sodium, 370mg potassium.
Exchanges: 2 1/2 starch, 1/2 vegetable, 2 1/2 very lean meat

For the recipe we used



Add a comment