Λαχανάκια Βρυξελλών με κρέμα μπέικον & χρένο Λαχανάκια Βρυξελλών με κρέμα μπέικον & χρένο

Ελληνικά


Αυτή η αψιά και πικάντικη κρέμα χρένου πάνω από τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι ότι πρέπει για να συνοδεύσουν κάποιο βοδινό κρέας. Ψάξτε τα λαχανάκια να είναι σφιχτά, με καταπράσινα κεφάλια, αν είναι ακόμα στο στέλεχος, τόσο το καλύτερο. Για την προετοιμασία, αφαιρέστε τα εξωτερικά φύλλα και κόψτε τα κοτσάνια.

Κάνει: 6 μερίδες, 1 κούπα/μερίδα
Προετοιμασία: 7 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά

Υλικά

450g Λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση
4 λωρίδες μπέικον, ψιλοκομμένο και τηγανισμένο μέχρι να γίνει τραγανό
1/4 φλιτζάνι ξινή κρέμα μειωμένης περιεκτικότητας σε λιπαρά
2 κουταλάκια του γλυκού έτοιμη κρέμα χρένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

1.Τοποθετήστε ένα καλάθι για μαγείρεμα στον ατμό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε 2-3εκ. νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Βάζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών στο καλάθι που έχουμε βάλει στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν, 6 – 8 λεπτά.

2.Ανακατεύουμε το μπέικον, την κρέμα γάλακτος, το χρένο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μέτριο μπολ. Προσθέτουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να καλύψουμε όλα τα λαχανάκια με την σάλτσα.

Θρεπτικά στοιχεία

Ανά μερίδα: 80 θερμίδες, 3g λίπους (1g sat, 1g mono), 8mg χοληστερόλης, 9g υδατάνθρακες, 0g πρόσθετα σάκχαρα, 5g πρωτεΐνης, 3g φυτικές ίνες, 222mg νατρίου, 431mg καλίου.
Μπόνους Διατροφής: Βιταμίνη Κ (216% ΣΗΠ), Βιταμίνη C (130% ΣΗΠ), Βιταμίνη Α (20% ΣΗΠ), Φυλλικό οξύ (19% ΣΗΠ).
Ανταλλαγές: 2 λαχανικών, 1 λίπος

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε


English


These tangy horseradish-cream-topped Brussels sprouts are just the thing to serve with corned beef and potatoes, or alongside a holiday ham or turkey. Look for sprouts with tight, firm, small deep-green heads; if they’re still on the stalk, so much the better. To prepare, peel off outer leaves and trim the stems. Double it: Steam the Brussels sprouts in a Dutch oven instead of a saucepan.

Makes: 6 servings, 1 cup each
Active Time: 20 minutes
Total Time: 20 minutes

Ingredients

450g Brussels sprouts, trimmed and halved
4 strips crisp-cooked bacon, finely chopped
1/4 cup reduced-fat sour cream
2 teaspoons prepared horseradish
1/4 teaspoon salt
1/8 teaspoon freshly ground pepper

Instructions

1.Place a steamer basket in a large saucepan, add 1 inch of water and bring to a boil. Put Brussels sprouts in the basket and steam until tender, 6 to 8 minutes.

2.Mix bacon, sour cream, horseradish, salt and pepper in a medium bowl. Add the Brussels sprouts and toss to coat.

Nutrition

Per serving: 80 calories, 3g fat (1g sat, 1g mono), 8mg cholesterol, 9g carbohydrates, 0g added sugars, 5g protein, 3g fiber, 222mg sodium, 431mg potassium.
Nutrition Bonus: Vitamin K (216% daily value), Vitamin C (130% dv), Vitamin A (20% dv), Folate (19% dv).
Exchanges: 2 vegetable, 1 fat

For the recipe we used



Add a comment