Ψητή φέτα Ψητή φέτα

Ελληνικά


Ελληνική φέτα στο φούρνο με ντοματίνια, κρεμμύδι, ελιές, νιφάδες τσίλι (μπούκοβο) και ρίγανη.

Υλικά

500 γραμμάρια τυρί φέτα
100 γραμμάρια Ντοματίνια
70 γραμμάρια κρεμμύδι, κόκκινο
70 γραμμάρια ελιές, (Καλαμάτας ή όποιες σας αρέσουν)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 πρέζα νιφάδες κόκκινης καυτερής πιπεριάς τσίλι (μπούκοβο)
200 γραμμάρια Φρυγανισμένο ψωμί ολικής αλέσεως

Διαδικασία

1. Τοποθετούμε το χαρτί ψησίματος στο ταψί και βάζουμε τη φέτα. Καλύπτουμε με ελαιόλαδο, βότανα και τσίλι. Βάζουμε τις ελιές, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες.

2. Βάζουμε στο φούρνο, στο γκριλ στους 200°C για περίπου 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως ζεστό από το φούρνο με φέτες φρυγανισμένο ψωμί.

3. Η φέτα θα χάσει ένα μέρος του νερού της και θα γίνει κρεμώδες, αλλά θα πρέπει να σερβίρεται ζεστή γιατί αν την αφήσουμε να κρυώσει γίνεται σχεδόν ελαστική.

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε



English


Greek feta baked with cherry tomatoes, onion, olives, chili flakes and oregano.

Ingredients

500 grams of Feta cheese
100 grams of Cherry tomatoes
70 grams of Onions, red
70 grams of Canned olives, kalamata or taggiasche
3 tablespoons of Olive oil
1 teaspoon of Dried oregano
1 dash of Red hot chili pepper
200 grams of Toasted whole-wheat bread

Instructions

1. Place the baking paper in the pan and place the feta. Dress with olive oil, herbs and chilli. Put the olives, halved cherry tomatoes and sliced ​​onions.

2. Put into the oven, under the grill at 200° C for about 15-20 minutes. Serve immediately hot from the oven with slices of toasted bread.

3. The feta will lose part of its water becoming creamy, but it should be served hot because if you let it cool down it becomes almost elastic and no longer spread.

For the recipe we used




Add a comment