Ελληνικά


Ένας ωραίος τρόπος για να σερβίρετε αυτό το κρεμώδες ντιπ είναι με φρυγανισμένο ψωμί.
Η παρμεζάνα και το μπόλικο σκόρδο δίνει σε αυτό το ντιπ αγκινάρας μια πλούσια, τυρένια υφή και γεύση.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά + 8 ώρες (τουλάχιστον) στο ψυγείο
Χρόνος μαγειρέματος: 60-70 λεπτά
Σερβίρει: 8-10

Υλικά

1 κτγ. βούτυρο
2 κούπες τριμμένη μοτσαρέλα
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
1 κούπα μαγιονέζα
4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και πολτοποιημένες
2 κονσέρβες (2x400g) καρδιές αγκινάρας σε νερό, στραγγισμένες και κομμένες

Διαδικασία

Καλύπτουμε ένα μέτριο γυάλινο ή κεραμικό ταψί με βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε μοτσαρέλα, παρμεζάνα, μαγιονέζα, σκόρδο μαζί σε ένα μέτριο μπολ, στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα και τις αγκινάρες και ανακατεύουμε ελαφρά. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί που έχουμε προετοιμάσει, καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και οι γεύσεις έτσι έχουν την ευκαιρία να αναμιχθούν (τουλάχιστον 8 ώρες ή όλη τη νύχτα).

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Βάζουμε το μείγμα στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να παίρνουν ένα καφέ χρώμα, περίπου 30 λεπτά. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30-40 λεπτά ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο πριν σερβίρουμε. Σερβίρετε ζεστό.

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε



English


A favorite way to serve this creamy dip is with toast points.
Parmesan cheese and plenty of garlic give this artichoke dip a rich, cheesy tanginess.

Preparation time: 10 mins + 8 hours for chilled
Cooking time: 60-70 mins
Serves 8-10

Ingredients

1 tsp. butter
2 cups grated mozzarella
1 cup grated parmesan cheese
1 cup mayonnaise
4 cloves garlic, peeled and minced
2 cans (2x400g) water-packed artichoke hearts, drained and chopped

Instructions

Grease a medium glass or ceramic baking dish with butter and set aside. Mix mozzarella, parmesan cheese, mayonnaise, and garlic together in a medium bowl, then stir in artichokes. Transfer to prepared dish, cover with plastic wrap, and refrigerate until thoroughly chilled and flavors have a chance to meld, at least 8 hours or overnight.

Preheat oven to 160°C. Uncover dip and bake until edges begin to brown, about 30 minutes. Stir, then continue baking for 30–40 minutes more. Set aside to let cool briefly. Serve warm.

For the recipe we used



Add a comment