Μηλοπιτάκια γρηγοράκια!!! Μηλοπιτάκια γρηγοράκια!!!

Ελληνικά


Άλλη μια γρήγορη κι εύκολη συνταγή που θα την λατρέψετε και πριν το καταλάβετε θα την φτιάχνετε κάθε Κυριακή πρωί με όλη την οικογένεια!!! Εμείς την λατρεύουμε και την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!!!

Υλικά

1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, και επιπλέον για το πασπάλισμα
3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1/3 της κούπας τεμαχισμένα καρύδια
1 μικρό μήλο Granny Smith, καθαρισμένο και κομμένο σε 8 φέτες
1 πακέτο φύλλο κουρού

Διαδικασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190 βαθμούς C. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.

2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.

3. Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέσα σε αυτό τις φέτες του μήλου.

4. Κόβουμε το φύλλο κουρού σε τρίγωνα και τα απλώνουμε στο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ομοιόμορφα μοιράζουμε από πάνω το μείγμα ζάχαρης-κανέλας σε κάθε τρίγωνο.


5. Μοιράζουμε σε κάθε τρίγωνο τα τεμαχισμένα καρύδια.

6. Τοποθετούμε μια φέτα μήλο στη μεγάλη πλευρά του κάθε τριγώνου. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό γύρω από κάθε μήλο.

7. Αλείφουμε κάθε ρολό με το υπόλοιπο βούτυρο. Πασπαλίζουμε ελαφρά το κάθε ρολό με το μείγμα ζάχαρης-κανέλας.

8. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε


English


Another quick and easy recipe you are going to adore and before you know it, you are going to make it every Sunday morning with the family!!! We adore it and we recommended it highly!!!

Ingredients

1/4 cup packed light brown sugar
1 teaspoon cinnamon, and additional cinnamon for sprinkling
3 tablespoons butter, melted
1/3 cup chopped pecans
1 small Granny Smith apple, cored and sliced into 8 slices
1 packet Shortcrust pastry

Instructions

1. Preheat your oven to 375 degrees F. Line a baking sheet with parchment paper.

2. In a small bowl, combine brown sugar and apple pie spice. Set aside.

3. Melt butter and toss apple slices in butter, set aside.

4. Arrange crescent roll triangles on baking sheet lined with parchment paper. Evenly distribute brown sugar mixture onto each triangle.


5. Sprinkle each triangle evenly with the chopped pecans.

6. Place an apple slice on the wide end of each triangle. Wrap crescent roll dough around each apple.

7. Brush each crescent roll with remaining butter. Sprinkle lightly with additional apple pie spice.

8. Bake for 10-12 minutes, or until golden brown. Cool for 5 minutes before serving.

For the recipe we used



Add a comment