Όταν οι ζεστές μέρες του καλοκαιριού κυλούν, έχουμε ένα πράγμα στο μυαλό μας όσον αφορά το ρόφημα που θα μας δροσίσει: φρέσκια λεμονάδα. Εάν δεν είστε τόσο πολύ της κουζίνας, ή σας πιάνει η ζέστη και τεμπελιάζετε, τότε βρείτε ένα κατάστημα που φτιάχνει τη λεμονάδα με φρέσκα, πραγματικά φρέσκα λεμόνια. Αλλά αν έχετε έναν αποχυμωτή ή απλά έναν λεμονοστύφτη και 15 λεπτά από το χρόνο σας, προσθέτοντας και λίγη φαντασία μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας φρέσκια σπιτική λεμονάδα, και να είστε σίγουροι, η όλη διαδικασία θα κάνει τη γεύση της ακόμη πιο γλυκιά.

Είναι δύσκολο να νικήσεις το κλασικό, και ναι, έχουμε μια υπέροχη συνταγή για την κλασική λεμονάδα εδώ, αλλά με όλα τα υπέροχα καλοκαιρινά φρούτα και όχι μόνο που κυκλοφορούν στην αγορά αυτή τη στιγμή, γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε μερικά από αυτά τα φρούτα για να αναβαθμίσουμε στην λεμονάδα μας;

Το κλειδί για ένα καλό ποτήρι λεμονάδα είναι μια ισορροπημένη οξύτητα και γλυκύτητα. Φτιάχνω τη δικιά μου προσθέτοντας περισσότερο χυμό λεμονιού και ζάχαρη ανάλογα με το πόσο γλυκιά την θέλω, στη συνέχεια την σερβίρω με αρκετό πάγο. Ακριβώς όπως ένα σωστό κοκτέιλ, ο πάγος λιώνει στο ποτήρι, αραιώνοντας την στο σωστό επίπεδο καθώς πίνετε. Εάν θέλετε βέβαια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια από τις συνταγές μας, για να δημιουργήσετε μια συμπυκνωμένη βάση που στη συνέχεια θα αραιώνετε με μια αναλογία 3 προς 1 με νερό. Οι συμπυκνωμένες λεμονάδες που θα φτιάξετε, μπορείτε να τις έχετε σε γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο, βέβαια καλύτερη και πιο έντονη γεύση έχει η φρεσκοφτιαγμένη λεμονάδα, που μην ξεχνάτε, θα σας πάρει μόλις 15 λεπτά για να την φτιάξετε.

11 απολαυστικές συνταγές λεμονάδας

 

Λεμονάδα κλασική

Λεμονάδα πικάντικη με φράουλα και Jalapeño

Λεμονάδα βατόμουρο

Λεμονάδα με καρπούζι και μέντα

Λεμονάδα με Ανθρακούχο και Τζίντζερ

Λεμονάδα αγγουριού-βασιλικού με λεμονόχορτο

Λεμονάδα Βραζιλίας (με λάιμ και ζαχαρούχο γάλα)

Λεμονάδα με Βατόμουρα και Φασκόμηλο

Λεμονάδα με ροδάκινο και θυμάρι

Λεμονάδα με Μέλι και Βασιλικό

Λεμονάδα Μπλούμπερι-Λεβάντα

Add a comment